Az Kareyle Akıcılık | Fake Inbetweens

Started by Nommalorel, Jun 07, 2024, 11:00 AM

Previous topic - Next topic

Nommalorel

Bazen animasyonda ne one's ne de twos anime edecek kadar vaktiniz olr. Bu durumlarda benim "Fake Inbetween" olarak adlandırdığım tekniği kullanmak yararlı olabilir. Fakat bilmek gerkeir ki bu teknik hiç bir zaman normal animasyon teknikleri kadar iyi görünmeyecektir. Bu yüzden az ve öz  kullanmak gerekir. Tekniğimize gelirsek oldukça basittir. İlk önce normal bir şekilde animasyonumuzu tamamlıyoruz. Animasyonumuzun en açık aralıklı ve en inbetweene ihtiyacı olan yerini tespit ediyoruz. Bu aralıkta "tween, slide vs." fonksiyonlarını kullanacağız. Yapacağımız şey tween moduna geçtikten sonra tweeni uygulamak istediğimiz kareye, bittiği kareye ve çok önemli olarak bitmeden bir önceki kareye bir key atıyoruz. Basitçe hareketi tamamlayacak şekiklde tween ile karakterimizi sondaki karenin pozisyonuna kaydırıyouz. Elimizden geldiğince ease değerini tutturmaya çalışıyoruz. Tekniği anlattığımıza göre şimdi göstermeye geçelim.

Öncelikle karelerimizi normal bir şekilde ayarlıyoruz.

Daha sonra en çok inbetweene ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz ama zaman veya diğer sebeplerden ekleyemediğimiz kareleri tespit ediyoruz. Bu animasyonda aksiyonun olduğu kareler bunlar olduğu için ben bunları seçiyorum.

Tween butonuna bastıktan sonra tween eklemek istediğim karenin ilk karesine, son karesine sonraki karenin ilk karesine ve son karesine ve ondan sonraki karenin de ilk karesine gelip sağ tıklayarak "add keyframe" diyorum.

Ne tür bir kare eklemek istediğimi seçiyorum.

Daha sonra hareketleri birleştirecek şekilde ilk karenin en sonundaki keyframeye tıkladıktan sonra çizimi oynatarak sonraki kareye yaklaştırıyorum.

Tüm olay bukadar.

Inbetweenden önce

Inbetweenden sonra

Bu teknik sadece en son çare olarak uygulanmalıdır ve çok az kullanılmaya çalışılmalıdır. Neticede okadar iyi görünmez ve izleyiciyi rahatsız eder.

Dosyalarıma ulaşmak isterseniz:

Soulseek: ommalorel
GigaTribe: Nommalorel